Samuel Kajava fick pris för sitt arbete i Framtidsverkstad

2017-07-07
Framtidsverkstad 2017 avslutades med att Samuel Kajava fick ta emot ett pris för sitt engagemang och arbete i årets upplaga av projektet Framtidsverkstad.
För fjärde året i rad arrangerades Framtidsverkstad. Över trettio ungdomar i Västerås fick denna sommar arbeta som designkonsulter i tre veckor för att tillsammans med deltagande företag och organisationer ta fram och utveckla lösningar och koncept på deras utmaningar. Deltagarna får kunskap om hur utvecklingsarbete med fokus på innovationer kan bedrivas utifrån ett designperspektiv.
framtidsverkstad1
Från vänster: Johan Westling, Samuel Kajava och Anders Teljebäck.
Foto: Susanne Hedberg, RISE SICS Västerås.
framtidsverkstad2
”Det mest lärorika med det här projektet har varit delvis att jag fått en underbar grupp och vi har kunnat arbeta jättebra tillsammans. Men vi har även fått chansen att göra ett grupparbete där man delvis får lön men även att vi har fått saker som de kommer, istället för ett långt schema med saker att göra. Vi ser inte längre fram än dagen som är så man behöver inte stressa sig inför framtiden. Det har gett oss ett galet bra resultat tycker i alla fall jag, så jag är jättenöjd med det här,” säger Samuel Kajava om det bästa med att delta i Framtidsverkstad.

På bilden ovan: Samuel Kajava.
Foto: Susanne Hedberg, RISE SICS Västerås.
Framtidsverkstad är ett samverkansprojekt mellan Västerås Stad, Västerås Science Park, Arbetsförmedlingen och RISE SICS Västerås.