Spännande nätverk för dig som är intresserad av att investera i startups

2017-06-26
Västerås Science Parks tillväxtinkubator Create bygger ett investerarnätverk i Västerås med målsättningen att mer effektivt matcha investerare och bolag som söker kapital.
Namnlos
Nätverket leds av Björn Larsson som har erfarenhet av att både driva startups och av att resa riskkapital. I samarbete med affärsängelnätverket Connect erbjuds nu en Investerarutbildning i Västerås i september, för personer som vill vara med i nätverket och som är intresserade av att investera i onoterade företag. I skrivande stund finns det 10 platser kvar på utbildningen och Björn ber den som är intresserad att anmäla sig direkt till honom på
Utbildningen avslutas med ”Pitch & Match” då ett antal spännande bolag presenterar sina investeringspitchar. Detta event är öppet även för de som inte gått utbildningen!
________________________________________________________________________


Connects Investerarutbildning i samarbete med Create
– för dig som vill investera i onoterade tillväxtbolag.
Funderar du på att bli investerare i onoterade tillväxtbolag eller är du redan investerare och vill lära dig mer och uppdatera dina kunskaper? I så fall är detta en utbildning för dig!
För att lyckas som investerare finns det mycket man behöver vara medveten om och tänka på. Det krävs inte bara tillgång till kapital utan en större kunskap om hur marknaden fungerar. Connects Investerarutbildning hjälper dig att hålla dig uppdaterad och informerad i en bransch som är i ständig utveckling. Du får lära dig hur det går till att göra en investering, allt ifrån dealflow, due diligence, syndikering och avtal till exit och hur du kan arbeta för att göra fler lyckade investeringar i framtiden. Utbildningen avslutas med Pitch & Match - en möjlighet att träffa några bolag i Create som söker kapital och nya delägare.
Innehåll
Under tre halvdagar + Pitch & Match behandlar vi hela investeringprocessen, du får bland annat lära dig mer om
 • att använda syndikering som strategi för lyckade investeringar
 • att bygga ett ”deal-flow” av investeringscase
 • Due diligence och betydelsen av besiktning av företag inför en investering Värdering av tidiga tillväxtbolag – hur ska man tänka?
 • Risk – Vad är det?
 • Kapitalstruktur
 • Bedömning av kapitalsökande bolag – arbeta med riktigt case
 • Pitch & Match - lyssna på skarpa investeringspitchar, vi utvärderar dem tillsammans och undersöker eventuellt syndikeringsintresse.
Ta chansen att förbättra dina kunskaper tillsammans med likasinnade och med en erfaren och professionell kursledare. Utbildningen är fördelad på tre halvdagar och är du redo att investera efter det så får du möjlighet att under Pitch & Match träffa spännande kapitalsökande bolag genom Creates nätverk.
Datum i Västerås
Del 1: 6 september | 09.00-13.00 inklusive lunch
Del 2: 11 september | 12.00-17.00 inklusive lunch
Del 3: 20 september | 09.00-13.00 inklusive lunch
Pitch & Match 20 september | 13.00-15.00 inklusive utvärdering av investeringspitcharna och med möjlighet att träffa bolagen på plats.
Avgift
Kursavgiften för Investerarutbildningen är 7500 kronor, medlemmar i Connect betalar 5000 kronor.
Vill du bli medlem i Connect i samband med utbildningen så ordnar vi givetvis det! Läs gärna mer om medlemskapet här >>. I kursavgiften ingår kursmaterial, fika och afterwork vid sista tillfället.
Pitch & Match är öppet även för andra investerare och avgiften på 500 kronor ingår för dig som gått Investerarutbildningen.
Kursledare
Gunnar Fernström är partner på InnovationsKapital sedan 1998. Han har byggt upp
InnovationsKapitals verksamhet inom Hälso- och sjukvård samt inom Life Sciencesektorn. Han har med sig sina många års erfarenhet av stora investeringar, chefspositioner och styrelsearbete till Connects Investerarutbildning.
Björn Larsson från Create har erfarenhet av att resa riskkapital för att utveckla tillväxtbolag och ansvarar för investerarnätverket i Västerås samt samordnar Pitch & Match som är ett öppet event för investerare.
Kursen har 20 platser och först till kvarn gäller. Anmälan görs till Björn Larsson och är bindande: .
Varför en utbildning?
För att lyckas som investerare i onoterade bolag i tidiga skeden krävs inte bara tillgång
till riskvilligt kapital. Du måste också ha kunskap om hur marknaden i tidiga skeden
fungerar och t.ex. veta mer om:
 • Hur du bygger ”deal-flow” av investeringscase
 • Hur du gör en ”due diligence” – vad är viktigt?
 • Hur du värderar tidiga tillväxtbolag – hur ska du tänka?
 • Hur du kan använda syndikering som strategi för lyckade investeringar
 • Lära känna andra med liknande intressen och bygga ett lokalt nätverk av investerare
Sagt av tidigare deltagare
“Perspektiv, handfasta verktyg och möjligheter till nätverk och deal flow – det är vad du får om du går Connects Investerarutbildning. Tre halvdagar under tre veckor är väl investerad tid för att bättre lyckas med dina finansiella investeringar!” /Tomas Persson, SQL Service
”För mig som tar klivet till blivande entreprenör var kursens upplägg i hållbart företagande och investerarnas roll, fokus och resonemang enormt värdefull. Till syvende och sist är ju jag själv i högsta grad den viktigaste investeraren i mitt pågående projekt. Det är viktigt det blir rätt!” /Sigun Israelsson
Investerarens roll i innovationssystemet
Investerare och affärsänglar som i ett tidigt skede lägger in tid och resurser i unga
företag är oerhört viktiga för att skapa nya framgångsrika bolag. I rollen som investerare krävs det idag inte bara tillgång till kapital utan även kunskap om hur marknaden fungerar, hur man värderar bolag, hittar saminvesterare mm. Connect och Create hjälper dig med dessa frågor så att du snabbare och lättare kan göra investeringar!
Har du frågor om Investerarutbildningen?
Välkommen att kontakta Therese Folkesson, .
Har du frågor om Pitch & Match?
Välkommen att kontakta Björn Larsson, .
Create_lang
connect
Filer