Guld

UF Västmanland tog storslam på UF-gala!

2017-08-29
Förra veckan var det UF-gala i Stockholm och Sveriges bästa UF-regioner korades. Västmanland tog en historisk storslam och plockade hem 2 guld- och en bronsmedalj till regionen!
– Jag hade stora medaljförhoppningar inför UF-galan men att vi skulle ta storslam och komma hem med tre medaljer i bagaget trodde jag inte. Otroligt roligt och ett kvitto på att vår arbetsmodell är framgångsrik. Det blev GULD för vårt arbete med grundskolan och Alumni samt BRONS för gymnasiet. På grundskolan har vi växt med närmare 400% under läsåret och inom Alumni slog vi alla tiders rekord med en tillväxt över 800%! Inför nästa år satsar vi på GULD även för gymnasiet men då måste vi öka antalet elever som driver UF samt behålla vår höga intygsfrekvens, säger Johan Eliases, regionchef på Ung Företagsamhet i Västmanland.
– En nyckel för vår framgång är det breda stöd vi har från länet. Utan stödet från Region Västmanland, alla kommuner & näringslivet hade vi hade vi aldrig nått dit vi är idag. Tillsammans gör vi skillnad, säger Johan Eliases.
Fakta Ung Företagsamhet
Ung Företagsamhet är en ideell utbildningsorganisation som ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Att driva UF-företag innebär att som gymnasieelev under ett läsår starta, driva och avveckla ett företag som en del av sin gymnasieutbildning. Utbildningen finns på gymnasieskolor i hela landet och går att läsa på alla gymnasieprogram. Sedan starten 1980 har över 360 000 elever drivit UF-företag.

UF-företagande i Västmanland läsåret 2016/2017
  • Antal elever: 876 elever
  • Genomslag: 32 %
  • Antal UF-företag: 241
  • Intygsprocent: 93,4 %
  • Antal skolor som har utbildningen: 20