Framtidens Järnväg

Järnvägsklustret bjuder in till Frukostmöte om Framtidens Järnväg!

I en hållbar samhällsutveckling är spårburen kollektivtrafik en av framgångsfaktorerna. I förslaget om en Nationell transportplan för 2018-2029, finns det stora satsningar på järnvägsinfrastrukturen, som totalt omfattar 623 miljarder kronor. Dessa satsningar kommer att innebära en ökad efterfrågan på tjänster och produkter inom järnvägsbranschen.

Så hur ser framtidens järnväg ut?

SJ är rankat som Europas mest digitala reseföretag. SJ:s vd Crister Fritzson gästar Järnvägsklustret för att prata om bland annat ökad digitalisering av både underhåll och fordonsflotta för att skapa robustare tåg och för att förbättra punktligheten ytterligare.

Fredrik Owman, Site General Manager Bombardier Västerås, framtidsspanar: 500 miljoner människor åker med Bombardier Transportations tåg varje dag världen över. Västeråsenheten är central för deras globala konkurrenskraft och har mandat att vara både Development Lead och Industrial Lead Site för drivsystem. Vad innebär det? Vilka fördelar kan nästa generations tågdrivsystem ge? Och, sist men inte minst, hur kan tågbranschens långa erfarenhet inom elektriska drivlinor komma till nytta i helt andra industribranscher?

Mer information och anmälan >>