Innovationsseminarium

Den 20 februari besöker Vinnovas generaldirektör Darja Isaksson Järnvägsklustret för ett frukostseminarium med fokus på innovationer. Darja Isakson inleder med ett inspiration talk. Vi får även lyssna till Mark Jensen, vd MTR Nordic och Ted Söderholm, vd Green Cargo.

MTR har verksamhet på tre kontinenter, ansvarar för 11 trafiksystem och transporterar dagligen över 12 miljoner resenärer. MTR Nordic har sitt huvudkontor i Stockholm och driver Stockholms Tunnelbana och Pendeltåg genom dotterbolagen MTR Tunnelbanan och MTR Pendeltågen. MTR kör även open access trafik på sträckan Stockholm-Göteborg genom bolaget MTR Express och ansvarar för underhåll av tunnelbanetåg och pendeltåg i bolaget MTR Tech. MTR har också en yrkeshögskola i Stockholm som utbildar lokförare och tågtekniker.

Mark Jensen, vd på MTR Nordic gästar Järnvägsklustret för att prata om innovation och digitalisering med fokus på den öppna järnvägsmarknaden. 2019 korades MTR Express till Sveriges näst mest innovativa företag i en studie från Karlstad Universitet. Att vara utmanare i en marknad präglat av gamla strukturer och låg innovationsgrad är en spännande och mycket intressant utmaning.

Green Cargo är den största järnvägsoperatören för gods i Sverige och en viktig del av det Skandinaviska näringslivet. Green Cargos vd Ted Söderholm delar med sig av sin syn på vikten av digitalisering. För optimerade järnvägstransporter i ett robust system krävs ökad digitalisering av järnvägen – både kopplat till transportarbetet och till infrastrukturen.
Green Cargo vill möta kundernas förväntan på kostnadseffektiva och tillförlitliga logistiklösningar och ser ökad digitalisering som en viktig komponent.

Program:
08:30-09:00 Frukost
09:00-11:00 Seminarium
11:00-12:00 Mingellunch

Varmt välkomna!

Anmäl dig här >>