NorthSpawn goes digital

Vi är glada att NorthSpawn återkommer för en tredje upplaga, detta år som en digital gamingfestival!

För tredje året i rad arrangerar Sigholm gamingfestivalen NorthSpawn, eventet som passar alla som är intresserade av spel, e-sport, IT och den senaste tekniken. Det som skiljer sig från tidigare år är att det denna gång blir ett digitalt event på grund av Covid -19.

Inkludering
Temat för årets NorthSpawn är inkludering. Aktiviteter anordnas inom
olika spel med turneringar i Overwatch och Fortnite samt tävlingar i
Sims. I år vill vi även engagera och skapa innehåll för föräldrar som har
barn som spelar. Vi vill bredda förståelsen för gaming bland vuxna för
att långsiktigt bidra till ett hållbart spelande.

"I år kommer Female Legends återigen vara med vilket vi är väldigt glada för. De har med sig en talesperson, Jesper Englin som kommer ansvara för ett digitalt ”föräldrarforum” där man som förälder får ta del av praktiska tips och erfarenheter samt kan ventilera frågeställningar kopplat till gaming", säger Aurora Morales, projektledare NorthSpawn.
Bygg Västerås i Minecraft
Likt tidigare år kommer även denna gång Expectrum finnas med som en digital aktör där de kommer hålla i en aktivitet som går ut på att bygga Västerås i Minecraft. Dessa kommer lyftas och kommenteras i NorthSpawn studio där även fina priser utlovas.

Mer information och anmälan >>

Join the game – for free!
Ja, i år är gamingfestivalen gratis. Nu när eventet digitaliseras vill de att så många som möjligt ska känna sig inkluderade varför de sänkt barriären där eventet inte kostar något för deltagarna.

Arrangören bakom NorthSpawn är Sigholm Tech AB i Västerås. Från början hade vd:n Niclas en önskan om att ge tillbaka till samhället och skapa något som barn, ungdomar och vuxna längtar efter, ett evenemang som sker på hemmaplan. Med en egen bakgrund inom gaming vet Niclas hur ensamt det kan vara varför han ville skapa en plattform för gaming i Västmanland.
pdf NorthSpawn_2020.pdf
Storlek: 441 Kb