Pristagare_Medlemsbanketten_180215

Framgångsrika företag
mottog pris

20 februari 10:44
Stadshotellet i Västerås fylldes av glada och kontaktknytande företagare, i samband med Västerås Science Parks Medlemsbankett under torsdagskvällen. De mest framgångsrika medlemsföretagen prisades i olika kategorier. I år vanns priserna av företag från både Västerås och Köping.
Kvällen inleddes bland annat med en tillbakablick på de 20 år som Västerås Science Park varit aktiva. Därefter kastades deltagarna in i framtiden och inspirerades av trendspanaren Johnny Sundin, innan det slutligen blev dags för middag och den årliga prisutdelningen.
- Det var en fantastisk kväll, med häftiga pristagare, glada människor och duktiga entreprenörer. Vi har nätverkat och inspirerat varandra, säger Caroline Drabe, VD Västerås Science Park. Det här är en bra typ av nätverkande, tillägger hon.
Köpingsföretaget Sejfo Engineering AB utsågs till Årets Västerås Science Park företag. De arbetar med att utveckla produktionsteknik och automation hos olika kundföretag.
Så här löd motiveringen för Sejfo:
Framtidens teknik skapar hos vår vinnare ingen panik.
Kunskap och innovation sprids i er och kundens fabrik.
Tillväxt och kvalitet får de att verka lätt.
Att ha verksamhet i Köping har visat sig vara så rätt.
Västeråsföretaget Sigholm Konsult AB tilldelades priset som Årets Nykomling. Företaget arbetar med projektledning, verksamhetsutveckling, optimering och digitala lösningar åt olika kundföretag i energibranschen.
Kategorin Årets Ambassadör gick i år till två personer. Pristagarna var Hanna Pehrson, HiQ Mälardalen AB och Carl Ternemo, Castellum. De fick priset för att de använt sin kraft och energi till att smida tankar och planer i parken, och brinner för Västerås Science Parks fortsatta utveckling.
Årets samhällsentreprenör var en ny priskategori. Där vann food2change, en Västeråsbaserad ideell förening som arbetar för att minska matsvinnet. Föreningen samarbetar med handlare i hela Sverige och målet är att fullt ätbar mat, som åker ut från affärshyllorna, ska komma till nytta.
Byalagets Mingelpris gick till Johan Eklund på företaget Addiva, eftersom han bland annat arbetat med att förmedla kontakter, kunskap och idéer för hur företagsklimatet i vår region kan utvecklas.
_MG_0192
_MG_0231
_MG_0254
_MG_0289
_MG_0292
_MG_0330
_MG_0227
_MG_0152
_MG_0201
_MG_0280
_MG_0155
_MG_0348
.
20-ars_sigill
_MG_0029
_MG_0031
_MG_0056
_MG_0082
_MG_0040
_MG_0066
_MG_0275
_MG_0359
_MG_0295
VLT
Västerås Tidning
Magazin24
På bild till vänster: Lars Fogelberg från Sejfo Engineering, Johan Eklund från Addiva, Hanna Pehrson från HiQ, Niclas Sigholm från Sigholm Konsult, Rikard Lundgren från food2change och Carl Ternemo från Castellum.
Foto: UF fotografen Saif AI-Hadid.