Korttidsutbildning
2 sep 14:22

Korttidsutbildningar inom elektronik

EC Utbildning i samarbete med Motion Control anordnar i höst två YH korttidsutbildningar inom elektronik. Kurserna är på 10 veckor och ger berättigande till CSN.

Utbildningarnas upplägg

  • Utbildningarna pågår från vecka 39 och 10 veckor framåt.
  • Tillfällen per vecka: 2-3 dagar i veckan
  • Total schemalagd tid: 110h
  • Kursstarter: 21 september 2020
  • Sista anmälningsdag: 7 september 2020

Analog elektronik

Lär dig förstå behovet av analog elektronik – den digitala utvecklingen hänger på det!
Idag pratas det nästan bara om hur världen blir allt mer digital. Men det finns fortfarande vissa delar av det digitala som förblivit analoga. Ett sådant exempel är strömförsörjningen, något som ju all elektronik behöver för att fungera.
I och med att utvecklingen främst fokuserar på det digitala riskerar vi att få ett stort kunskapsglapp till det analoga. Under denna utbildning kommer du på bara 10 veckor att få kunskaper inom området analog elektronik.​
På bara 10 veckor lär du dig mer om: Kretsteori, strömförsörjning, simulering och filter samt mätteknik och instrumenthantering.
Grundläggande utbildning för dig som vill lära dig mera om elektronikkomponenter, symboler, storheter, simulering och hur komponenter fungerar. Sker mestadels på distans, men har laborationer i Västerås.

Om Givarelektronik – Sensorer och signalbehandling

Lär dig mer om Givarelektronik och specialisera dig inom sensorer och signalbehandling på bara 10 veckor!
Denna korta Yh-utbildning inom Givarelektronik vänder sig till dig som är verksam eller kommer i kontakt med sensorer och sensorsystem i det dagliga arbetet och önskar skaffa dig mer avancerad kompetens inom området. Utbildningen fokuserar på ett ingenjörsmässigt arbetssätt och erbjuder en djupare förståelse av sensorer, anpassningselektronik och signalbehandling.
Efter avslutad utbildning kommer du att ha kompetens att utifrån specifikation kunna välja lämpliga sensorer, konstruera givarelektronik och analoga filter, hantera simuleringsprogramvara, konstruera digitala filter samt genomföra digitala signalbehandlingar enligt ingenjörsmässiga riktlinjer.
På bara 10 veckor får du en hett efterfrågad spetskompetens inom ett aktuellt och spännande område.
Utbildningen passar dig som redan är ingenjör och som arbetar med elektronik, men som vill fördjupa dig mera i att tolka olika signaler från givare och sensorer. Sker helt på distans.
200831_Elektronikutbildning_Loggor
#inlineditbutton