AdobeStock_303655934
4 juni 16:41

Niclas Sigholm vinnare av Årets Företagare i Västmanland

Niclas Sigholm har mottagit utmärkelsen som Årets Företagare 2019 i Västmanland av landshövdingen Minoo Akhtarzand, under en ceremoni på Västerås slott. Som vinnare i regionfinalen kvalificerar Niclas sig nu till en riksfinal i Blå hallen, Stockholm senaste i höst.
- Det gör mig otroligt stolt och ger mig ett erkännande att vi faktiskt gör något bra. I en annorlunda vardag med omställning och utmaningar, till följd av covid-19, är det kul att få positiva nyheter och bli uppmärksammad för det jobb vi gör, säger Niclas Sigholm, vd Sigholm Tech.
Niclas startade Sigholm, som senare kom att delas i Sigholm Tech och Sigholm Projekt, för cirka tio år sedan. I många år drevs företaget av Niclas själv innan han för fem år sedan kunde börja anställa. På cirka fem år har företaget gått från cirka 0–40 anställda. För Niclas är det viktigt att alltid sätta människan i fokus i alla projekt. Han menar att man måste ta hand om och utveckla digitaliseringens möjligheter men inte glömma människan och dess roll.
- Det viktigaste är att inte förbise individen i ett utvecklings- eller digitaliseringsprojekt. För mig och oss på Sigholm Tech är det grundläggande att alltid samspela med människa, teknik och affär, säger Niclas.
Sigholm Tech jobbar på mitt i rådande pandemi. Som ett steg i digitaliseringens utveckling och bristande fysiska kontakter och möten har företaget nu startat en podd.
- Vi identifierade ett behov av att prata och diskutera strategier inom energibranschen och märkte att det i dagsläget saknas sådana forum. Konferenser ställs in och fysisk distanshållning uppmanas varför vi i mars månad valde att starta EnergiStrategiPodden där jag på distans intervjuar Vd:ar i branschen, säger Niclas.
Som en förlängning av podden och med inställda konferenser inom ämnet skapar företaget nu EnergiStrategiDagen, ett digitalt debattforum med ledande personer i branschen som diskuterar kring givna ämnen där man som deltagare får vara med och påverka och diskutera.
Sedan två år tillbaka arrangerar företaget gamingfestivalen NorthSpawn. Om omständigheterna med coronavirusets utveckling tillåter så kommer den tredje upplagan av gamingfestivalen äga rum under höstlovet i Västerås. Anledningen varför företaget satsar på detta pro-bono projekt är för att ge tillbaka till samhället och stötta unga i Västerås med omnejd.
Pressmeddelande