Niclas Sigholm vinnare av
Årets Företagare i Västerås

23 april 14:01
Niclas Sigholm, vd på Sigholm Tech har blivit utsedd till Årets Företagare 2019 i Västerås. Sedan 2010 har han drivit och varit vd för bolaget som befinner sig i en offensiv tillväxtfas, där ca 15 personer anställts de senaste två åren.
Under onsdagen mottog Niclas utmärkelsen som Årets Företagare 2019 i Västerås av organisationen Företagarna. Som vinnare i kategorin kvalificerar Niclas sig nu till en regionfinal där vinnaren får delta i den rikstäckande finalen i Blå hallen, Stockholm senare i höst.
- Det är kul att få ett erkännande på hemmaplan. Vi har ju tentakler ute i stora delar av Sverige och Norden och att ta hem den här fina utmärkelsen i Västerås är såklart något alldeles speciellt, säger Niclas.
Tidigare i år fick företaget även reda på att de blivit utsedda till DI MästerGasell, ett utav ca 150 bolag i Sverige.
Förutom kärnverksamheten inom verksamhetsutveckling hos energibolag, digitaliserar och automatiserar Sigholm Tech processflöden genom en egenutvecklad plattform, Aurora by Sigholm.
- När jag startade företaget för tio år sedan kunde jag inte drömma om att uppnå den sammansättning som vi idag har i bolaget. Tillsammans med mina ca 40 kollegor hade såklart inget av det vi gjort och gör varit möjligt. För oss är det grundläggande att sätta laget och människan i fokus och utifrån det applicera tillämpade metoder för digitalisering och automation för att uppnå en blandning av människa, teknik och affär, säger.
Sedan två år tillbaka arrangerar företaget gamingfestivalen NorthSpawn. Om omständigheterna med coronavirusets utveckling tillåter så kommer den tredje upplagan av gamingfestivalen äga rum under höstlovet i Västerås. Anledningen varför företaget satsar på detta pro-bono projekt är för att ge tillbaka till samhället och stötta unga i Västerås med omnejd.
- Vi hoppas på att NorthSpawn ska skapa möten mellan näringslivet och en generation fylld med nya kompetenser. I takt med den digitala omställningen som vi alla står för är det viktigt att öppna sinnen och skapa nya perspektiv för att möjliggöra en ny spelplan för kommande generationer som de enkelt kan hitta sin plats på. Förhoppningen är att detta ska leda till att uppfylla inte bara deltagarnas önskemål om en rolig festival utan också regionens ambitioner om att växa med nya yrken, säger Niclas.
Det senaste tillskottet på Sigholm Tech är den nylanserade podcasten EnergiStrategi-podden.
- Vi har identifierat en avsaknad av forum för att diskutera och ventilera de utmaningar som energibranschen står inför med den högst aktuella energitransformationen. Jag intervjuar Vd:ar i branschen om hur de tar sig an utmaningarna och hur vi kan arbeta tillsammans för att rädda världen. I rådande tider med spridningen av coronaviruset (Covid -19) sköter vi självklart intervjun på distans, säger Niclas.
Så här lyder juryns motivering:
”Årets Företagare driver sin snabbt växande verksamhet med fokus på hållbar utveckling och innovativ teknik. Visionen är ett trivsammare Västerås och en bättre värld. Med sin förmåga att skapa smarta kundlösningar, bygga en stark företagskultur och göra skillnad i samhället är drömmen snart verklighet. Och vem vet vad som spawnar härnäst?”
Pressmeddelande
Västerås Tidning