6 feb 16:57

Nominerade till Guldstänk

Den 12 mars arrangeras den årliga företagargalan Guldstänk i Västerås. Under kvällen den 5 februari avslöjades vilka företag som har chans att vinna priser under den guldglimrande festkvällen. Bland de nominerande företagen finns glädjande ett antal av Västerås Science Parks medlemmar.
Näringslivsgalan Guldstänk är Västerås största nätverksträff där syftet är att hylla det företagsamma Västerås. Utmärkelserna delas ut för att inspirera och motivera samt premiera företagsamma företagare och organisationer som utvecklar sina verksamheter och förverkligar sina visioner i Västerås.

Årets företagare

► Sigholm tech AB, Niclas Sigholm, ägare och vd
Med sina digitala lösningar effektiviserar det kreativa konsult- och teknikbolaget Sigholm Tech processerna hos energiföretag för ett mer hållbart samhälle. Niclas är också mannen bakom gamingeventet NorthSpawn där barn, ungdomar och vuxna spelar och umgås. Sigholm Tech är en innovativ samhällsbyggare med siktet inställt på en bättre värld.
► Sn fordonsinredning AB, Chatarina Claeson, ägare
SN Fordonsinredning jobbar nära sina återförsäljare och slutkonsumenter med uppdragen att inreda och specialbygga fordon. Mångårig erfarenhet och spetskompetens hos medarbetarna ger kunderna trygghet och kvalitet. Chatarina Claeson bygger sitt företag med ledord som medkänsla, omtanke och service. Och som de själva säger: ”Vi bygger på allt som rullar”.
► Imperia fastigheter AB, Niclas Ericsson, ägare
Niclas Ericsson är en entreprenör med förmåga att bygga, förvalta och utveckla fastigheter. Allt med fokus på hållbarhet och innovativ teknik som förenklar för hyresgästen. Imperia fastigheters vision är att skapa en attraktiv stad att bo och arbeta i, i samklang med natur och miljö. De är i högsta grad delaktiga i utvecklingen av framtidens Västerås.

Årets marknadsförare

► Björklunds kafferosteri
I en prispressad bransch vågar Björklunds tro på att konsumenten vill ha kvalitet. Genom att väcka liv i stadens kaffehistoria och ge stadsdelarna egna sorter, har företaget snabbt skaffat en stor skara ambassadörer. Nu tar man steget ut i världen med en Korealansering. När alla pratar sociala medier marknadsför sig Björklunds på enklast möjliga sätt – genom att bjuda på en kopp gott kaffe.
► Farbror grön
Farbror Grön började som en blogg för att inspirera hemmaodlare och växte till en nationell influencer. Fokus är hållbarhet och att alla ska våga känna på lyckan i att odla sin egen mat. I samma takt som odlandet har växt från hemmet till takterassen och källaren, har bloggen blivit till podd, sociala medier och prisade böcker. Odlingsintresset bara fortsätter växa och snart har vi alla fingrar gröna.
► Ung företagsamhet i Västmanland
Ung Företagsamhet i Västmanland är Sveriges bästa UF-region och inspirerar UF-företagare över hela landet. Med ihärdig och målgruppsriktad marknadsföring lockar de nu till sig fler ungdomar, lärare och partners än någonsin. Över 1500 ungdomar i Västmanland får möjlighet att utveckla sin kreativitet och entreprenörskap i 437 UF-företag – en grogrund för tillväxt och Västerås framtida näringsliv!

Årets exportföretag

► Radscan
Radscan i Västerås grundades 1999 och är en totalentreprenör inom rökgaskondensering. Med verksamhet i Finland, Polen och Danmark är Radscan ett framstående miljöföretag. Med sina 20-talet anställda och en omsättning på ca 130 miljoner ligger företaget i absolut framkant när det gäller tekniska lösningar som ger ett högre energiuttag ur kraftvärmeverkets rökgaser.
► Edr medeso
Sedan 1986 har Edr Medeso försett marknaden med teknologi för Digitala lab och BIM, och har under de senaste åren erövrat en position som världsledande inom Digital tvilling-teknologi. Med huvudkontor i Kopparlunden och 8 dotterbolag i Norden och UK exporterar Edr Medeso sin kunskap och sina verktyg till allt från high-tech startups till Europas ledande industriföretag.
► Toul meditech
Toul Meditech är ett svenskt innovationsföretag som säljer medicinteknisk utrustning. Deras affärsidé är att förhindra postoperativa infektioner vid kirurgiska ingrepp genom att erbjuda en lösning för alla typer av operationer. Kontoret finns på Tunbytorp i Västerås. Produkterna tillverkas i Sverige och exporteras till stora delar av världen via distributörer i ett femtontal länder.

Årets hållbarhetspris

► Golv & tak
Golv & tak värnar om hållbarhet och att minska miljöbelastningen i en traditionell bransch. Genom att bjuda in till en egen hållbarhetsmässa inspirerar och påverkar de byggbranschen och andra aktörer att välja mer miljövänliga golv. Golv & Tak anställer människor utanför arbetsmarknaden och bidrar därmed till ökad social hållbarhet i Västerås.
► Modexa
Modexa har hållbarhet i sitt DNA. Med sin unika metod och genomtänkta affärsmodell renoverar de kök genom prefabricering, industriella metoder och återbruk. Det minskar koldioxidutsläpp, sparar pengar och tid för kunden och bidrar till alla tre hållbarhetsaspekterna. Modexa utmanar slit och släng-kulturen och är en stark förebild i branschen.
► Länsförsäkringar bergslagen
Länsförsäkringar bergslagen är ett kundägt bank- och försäkringsbolag som med hjälp av tydliga årliga mål agerar för ökad hållbarhet – socialt, ekonomiskt och miljömässigt. Med stort engagemang för lokalsamhället och förebyggande insatser för färre skador – och därmed minskad miljöpåverkan – tar de ansvar för långt mer än kundernas ekonomi.

Årets innovatör

► Novige
Nu finns en innovation som ger hopp om att kunna tämja vågornas kraft för att generera elektricitet. Företaget vill förse världen med grön energi från haven på ett lönsamt vis, och de är på god väg. Redan idag visar Västeråsbolaget Novige data och resultat på en energiomvandling som ser ut att kunna utklassa alternativa lösningar på marknaden.
► Gyghub
Gyghub möjliggör för alla typer av organisationer att nå sitt hållbarhetsmål genom samverkan mellan individer och verksamheter. Med ett bottom-up perspektiv i realtid förändrar Västerås-startupen hur individer och organisationer löser, arbetar och delar insikter och kompetens kring hållbarhet. En plattform och ett community som fortsätter växa.
► Skira
Västeråsaren Niklas Ericson har med sitt team skapat en digital handelsplats för spannmål. Med transparens på marknaden skapas nya förutsättningar för ett mer lönsamt och hållbart lantbruk i en levande landsbygd. Skira har redan förmedlat tusentals ton spannmål genom att förena innovationsrikedom, teknisk kompetens och enastående kunskap för branschen.

Årets nystartare

► Digiwise AB
Med mottot ”Du är fantastisk låt dina kunder se det” har den digitala marknadsföringsbyrån på två år vuxit i både omsättning och antal anställda. Digiwise hjälper stora som små företag att nå igenom bruset och lyckas digitalt. Med ett personligt bemötande, hög kvalitet och kunden i fokus är siktet inställt på fortsatt tillväxt.
► Malacon infrastructure AB
Med bred kompetens, lång erfarenhet och stor variation av uppdrag inom sin bransch skapar Malacon framtidens samhälle genom sina olika infrastruktursuppdrag där dialog och transparens är viktiga ledord. Sedan starten 2018 har Malacon överträffat alla sina ekonomiska mål, rekryterat ett flertal medarbetare samt satt strukturen för fortsatt tillväxt de närmaste tre åren.
► NL måleriet i Mälardalen AB
NL Måleriet i Mälardalen AB har rivstartat med visionen att vara det bästa måleriföretaget i Västerås. Sedan starten i april 2019 har Niklas Liljegren Wiik anställt fem personer, etablerat sig på marknaden samt genomfört ett stort antal uppdrag. En hög servicegrad, kvalitet och nöjda medarbetare är viktiga framgångsfaktorer för företagets grundare Niklas Liljegren Wiik.
Rösta och läs mer om Guldstänk
Guldstänk arrangeras av Almi Mälardalen, Företagarna Västerås, Handelskammaren Mälardalen, Marknadsföreningen i Västerås och Västerås stad.
Namnlos2
#inlineditbutton