AdobeStock_191419511
2020-06-26

Nyhetsbrev nr 6 - Trevlig sommar!

Det är nu slutet av juni och sommaren med semestertider är här. Våren 2020 kommer vi minnas som omställningarnas vår, både med positiva och negativa inslag. Om vi blickar framåt, har vi nog alla lärt oss något av denna situation. Jag tänker på digitaliseringens möjligheter, utmaningen att framtidssäkra bolagen på ett hållbart sätt och hur samarbeten underlättar omställning och utveckling.
Igår träffade jag en av många företagare som slitit hårt och varit tvungen att ta tuffa beslut, för bolagets överlevnad. Trots detta fanns en framtidstro om ett återtagande av förlorad mark och en glädje över de snabba beslut som togs när krisen slog till.
När jag ser till vår egen verksamhet kan jag konstatera att de innovations- och tillväxtverktyg som vi stöttar företag med, även fungerar vid kraftigt förändrade förutsättningar. Detta har gett oss många nyttiga erfarenheter.
Vi på Västerås Science Park är vana att agera snabbt och på mindre än två dagar etablerade vi under våren Västmanlands Företagssupport tillsammans med Region Västmanland och Almi Mälardalen. Detta för att ge länets företag kostnadsfri rådgivning kring deras akuta utmaningar. Det var fantastiskt att se hur snabbt vi kunde ställa om vår verksamhet.
Vi har fram till idag sett många initiativ där företag stöttar varandra genom att till exempel dela resurser och erfarenheter. Det finns många lärorika webbinarier att delta på och en del finns även inspelade, så ta tillvara på dessa initiativ, den kunskap och den information som ges.
Även om denna sommar kommer bli något annorlunda än vad vi är vana vid, så är vi alla värda en avkopplande ledighet. Jag hoppas du tar till vara på den, läser en bra bok, ”hemestrar” i vår regions underbara närområde, eller gör något annat som ger dig förnyade krafter till de utmaningar som hösten med all säkerhet kommer innebära.
Var rädd om dig och ha en riktigt skön sommar!
/John-Edvard Stenstrand, vd Västerås Science Park
Ta del av senaste nytt, kommande aktiviteter och flera tips.
Klicka här för att läsa nyhetsbrevet
Telefonnummer_Vastmanlands_Foretagssupport_Bla
Västmanlands företagssupport
Om du har frågor kring ditt företag i coronatid och behöver kostnadsfri rådgivning och support, så finns vi på Västmanlands Företagssupport tillgängliga även under sommaren, måndag-fredag mellan klockan 09.00-12.00 på telefon
021-490 02 70. Det går också bra att kontakta oss via kontaktformuläret, så återkommer vi till dig så snart som möjligt.
Klicka här för att komma till kontaktformuläret >>
#inlineditbutton