20200625-Percepio-Closes-Series-A-Investment-Round
25 juni 16:00

Percepio stänger investeringsrunda med Fairpoint Capital

Percepio tillkännager stängningen av den framgångsrika investeringsrundan om 22 MSEK ledd av Fairpoint Capital AB. Investeringen är avsedd att skala upp verksamheten och påskynda färdplanen för produktutveckling med fokus på inbäddad programvara och Internet of Things (IoT).
Percepio är banbrytande inom området för visuell spårdiagnostik, som har en stor potential för att hjälpa utvecklare att hantera runtime-komplexitet. Percepio är unikt placerad för att tillhandahålla visuell spårdiagnostik till ett brett spektrum av programvaruorganisationer. Finansieringen gör att företaget kan nå många nya kunder och hjälpa dem att bygga fantastiska produkter, i tid och budget.
- Vi är glada över att få Fairpoint Capital som investerare och välkomnar Frederick Johansson till vår styrelse. Detta ger inte bara en stor kapitaltillskott, utan också omfattande internationell erfarenhet och det industriella nätverket bakom Fairpoint Capital, säger Percepios VD och grundare Johan Kraft.
Programvara finns överallt idag, även i driftsteknologi som övervakar och kontrollerar hur fysiska produkter fungerar. Små, billiga och kraftfulla inbäddade datorer har möjliggjort många innovativa applikationer och banat vägen för IoT. Inbyggd mjukvaruutveckling engagerar hundratusentals programvaruingenjörer världen över; det är ett svårt jobb som kräver mycket tid av tester och felsökning. Trots bästa ansträngningar är programvarufel fortfarande vanligt i levererade produkter och utvecklingsprojekt är ofta försenade. Detta beror delvis på att de programmeringsspråk och verktyg som används idag är konceptuellt samma som för 20 år sedan, medan mjukvaruapplikationerna har blivit mycket mer komplexa. Visuell spårdiagnostik gör det möjligt för utvecklare att upptäcka och analysera avvikelser från programvara under utvecklingen och i distribuerade enheter.
Fairpoint VD och investeringsdirektör Frederick Johansson kommenterar;
- Vi är mycket glada över att samarbeta med Percepio-teamet, styrelsen och befintliga aktieägare för att öka verksamheten och ytterligare påskynda tillväxten. Efter att ha följt företaget en god stund är vi verkligen imponerade av vad de har uppnått. Vi är övertygade om att Percepios visuella spårdiagnostikfunktioner kommer att visa sig vara en spelväxlare för inbäddad mjukvaruutveckling, och vi är mycket glada över att vi påbörjar denna resa tillsammans.
På bilden syns Johan Kraft, Percepios VD och grundare.
Percepio.com
Filer