Pontus utsedd till ny VD för Softgear AB

2019-09-30
Softgear AB, en ledande aktör inom digitalisering med spetskompetenser inom såväl AR/3D, IoT, AI, e-handel och applikationsutveckling. Styrelsen har utsett Pontus Bernhardsson som bolagets nya VD, i vilken roll Pontus tillträde 2 september 2019.
Pontus har en gedigen bakgrund från industrin, där han senast innehaft en roll som Head of Sales and Operations Excellence at Siemens, Building Technologies.
“Vi är glada att kunna presentera Pontus som ny VD. Pontus har ett bevisat track record av affärsresultat och tillför erfarenhet från organisationer i förändring och med förstklassiga kunderbjudanden. Pontus besitter kunnandet och de ledaregenskaper som krävs för att leda Softgear i den tagna riktningen och mot ökad lönsamhet och tillväxt.
Softgear tar nu ett nytt steg mot den starkt växande digitaliseringen inom allt fler branscher och ser Pontus som ett starkt tillskott med den gedigna bakgrund han har från ett bolag som Siemens där digitalisering är just ett av bolagets ledord och positionering för framtiden", Michael Siljö, koncernchef för Jalysi Ab och styrelseordförande i Softgear som ingår i koncernen.
Softgear har under de senaste åren med nuvarande ledarskap och Karin Lindberg, byggt en stabil grund och en mycket stark position som skapat oss ett intressant läge att nu inrikta vår verksamhet mer specifikt. Vi verkar inom ett konkurrensutsatt område där vi kommer att renodla verksamheten ytterligare och tar nu klivet att även genom rekryteringen av Pontus förtydliga detta steg.

“Jag ser fram emot att leda Softgear, en stark aktör med ett intressant och synnerligen aktuellt tjänsteutbud, därtill såväl lokala som globala kunder som medför bolagets tillväxt. Med potential att flytta fram sina positioner genom ökat fokus och en förenklad affärsmodell, samt med bibehållet fokus på att driva en lönsam affärsmix mot de mest attraktiva och utmanande affärslösningar för våra kunder Jag tror starkt på kundfokus och innovation, vilket tillsammans med ett passionerat team kommer att ta Softgear till sin fulla potential”, Pontus Bernhardsson.

Karin Lindberg kommer att kvarstå i en ledande roll för Softgear.
Softgear
För mer information
Michael Siljö
Styrelseordförande Softgear
Telefon: 073-316 84 10
Softgear AB