11 maj 15:41

Rolf Nordic AB söttar ledarskapet i tider när många jobbar hemma

Vad är ett bra recept för att vara en god chef? Reflektion, feedback och återkoppling. Är det enkelt att applicera i vardagen? Nej, framförallt inte i tider då många tvingas arbeta hemifrån.
Att hitta ett sätt att stötta chefer i den här frågan var precis vad Pia Nilsson, grundare av Rolf Nordic AB, tog fasta på när hon utvecklade verktyget Rolf. Rolf är ett molnbaserat it-system med tillhörande app som enkelt underlättar för medarbetare i ledande positioner att ta vara på den viktigaste uppgiften - se sina medarbetare.
Det händer mycket spännande saker för bolaget nu vad vi har förstått.
- Ja, dels har vi tagit in en spännande investering som ger oss mer muskler och kraft att skala upp. Sedan har vi ökat vår kundbas med hela 50% under 2020. Ett år vi trodde skulle innebära mycket stiltje men som, för en verksamhet som våran, visade sig vara en ögonöppnare för många företag. Vi är även mitt i rekryteringsprocesser så det är roligt. Det händer saker hela tiden, säger Pia Nilsson, vd.
Hur har Västerås Science Park stöttat er genom åren?
- Vi har haft mycket kontakt med Affärsutvecklare Anders Sageborn. Han har funnits för oss som ett bollplank under alla år vi varit medlemmar och även sammankopplat oss med rätt människor. Han har bland annat tagit in oss i projektet Växtzon där vi fått hjälp med hemsida och marknadsmaterial. Men i det stora hela så skulle jag framförallt säga att kontaktnätet har varit ovärderligt. Man känner engagemang och att de vill en väl, säger Pia Nilsson, vd.
Har ni fått möta andra företagare?
- Ja vi har träffat andra företagare och det har varit fantastiskt. Både i form av möjligheten till nya kundrelationer men också för nätverkandets skull, säger Pia Nilsson, vd.
Bolaget bytte i höstas namn från HR2 Systems till Rolf Nordic AB, berätta mer om det!
- Vi gjorde ett namnbyte för att vi kände att vi behövde bli mer punk. Ingen förstod vårt tidigare namn, folk trodde att vi var ett administrativt verktyg. Istället för ett utvecklande verktyg, som vi faktiskt är. HR2 Systems blev för högfärdigt. Vår mission är att skapa Reflekterande Organisationer med Lärande Feedback. Det i sig blev Rolf vilket vi tyckte kändes kul. Därav namnbytet, säger Pia Nilsson, vd.
Läs mer om Rolf Nordic AB här.