26 juni 08:09

Sally R optimerar ventilationen i Mall of Scandinavia

Sally R har fått i uppdrag av Unibail-Rodamco-Westfield i Sverige att installera optimeringsprogramvaran ADA i fyra av butikslokalerna i Westfield Mall of Scandinavia för att ytterligare förbättra klimatet i köpcentrumet och samtidigt optimera driftskostnaderna.
Sally R och Unibail-Rodamco-Westfield i Sverige har tecknat avtal som innebär att Sally R integrerar optimeringsprogrammet ADA i fyra av Westfield Mall of Scandinavias butikslokaler, med syfte att utvärdera tjänsten. Först ut är fyra av köpcentrumets lokaler av varierande storlek och användning.
– Vi är superglada över samarbetet med Unibail-Rodamco-Westfield Sverige och Westfield Mall of Scandinavia. Westfield Mall of Scandinavias butikslokaler är ett perfekt projekt för vår programvara som presterar som bäst i stora öppna lokaler. Då tjänsten bygger på att optimera kvaliteten på inomhusluften parallellt med en optimering av energiförbrukningen så är en galleria en bra plats för att göra optimeringen på då antal besökare kan variera kraftigt beroende på veckodag, tid eller väder. Tjänsten känner av beläggning i lokalerna och anpassar ventilationen efter det, för att skapa bästa möjliga inomhusklimat till lägst energiförbrukning, säger Ulrica Martinsdotter, marknadschef på Sally R.
– Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra klimatet i våra köpcentrum och samtidigt optimera våra driftskostnader. Som ett led i det tittar vi ständigt på och utvärderar ny teknik. När rätt förutsättningar finns ingår vi gärna partnerskap med nytänkande företag, varigenom vi gemensamt kan hitta nya effektiva lösningar och processer för att optimera driften i våra centrum. Vi är nu mycket glada över samarbetet med Sally R och ser fram emot att utvärdera satsningen efter hand, säger Simon Erlandsson, teknisk chef hos Westfield Mall of Scandinavia.
– Störst potential kommer vi att se under högsommar respektive kalla perioder under vintern, men redan i det milda och gynnsamma vårvädret som varit sedan vi körde igång ser vi en stor energibesparing genom att fläktarna körs på cirka 60 % av tidigare genomsnittsnivå, säger Robert Häggström, ansvarig utvecklare Sally R.