Namnlos

SME2GO projektet exporterar Smart City lösningar till China Food Valley

2018-02-01
Efter att Petra Ärlsjö från Västerås Science Park gjorde sitt första besök i Kina våren 2017, har de visat stort intresse för projektet SME2GO. Både den Kinesiska- och den Svenska Ambassaden, Kinesiska Handelskammaren i Sverige, Bank of China, Huawei, China Telecom och borgmästare från flera städer som Weifang, Weihai, med flera är villiga att samarbeta.
SME2GO presenterade den 20 december 2017 flera företag som erbjuder stadsplaneringstjänster inför staden Weifang. Dessa kommer att delta i en planeringstävling av området China Food Valley.
China Food Valley är ett område på 120 km2 som ligger i staden Weifang, vilket är en viktig matproduktionsbas för Kina. China Food Valley står för en tredjedel av Kinas fågelexport och tio procent av Kinas grönsaksexport. Kina vill importera know-how tjänster och produkter till området inom odling, mat, maskintillverkning, automation, miljöteknik, energi, hälsa, logistik, transport, förpackning och avfallshantering till China Food Valley. Det finns efterfrågan på företag som är verksamma inom produktion, försäljning, R&D och utbildning, för export och försäljning på den kinesiska marknaden.
Företagen via SME2GO projektet får 1,3 miljoner yuan (ca. 1,6 miljoner SEK) för att utföra stadsplaneringsarbetet. Den 20 mars 2018 ska teamet presentera resultatet, de planeringstjänster som går vidare, köper staden Weifang för ytterligare 3 miljoner yuan (ca. 3,8 miljoner SEK).
SME2GO planerar ett besök till China Food Valley den 18 mars 2018. Om du är intresserad av att delta, är välkommen att anmäla dig till;
• Petra Ärlsjö, Project Manager, SME2GO
, +46-21-490 0263
• Sandy Li Shenzhi, China consult, YES International Group
, +46-21-180550
Den 30 januari 2018 var SME2GO projektet på en ”Road Show” inför det första China International Import Expo, som arrangeras i Shanghai under november 2018. Då erbjuds det ytterligare möjligheter för bolag från vår region att synas i Kina.
SME2GO
SME2GO