John-Edvard_Stenstrand_vd_Vasteras_Science_Park

Stenstrand ny vd på
Västerås Science Park

2 mars 06:29
John-Edvard Stenstrand tillträdde som ny vd för Västerås Science Park den 1 december 2019. Uppdraget innebär att leda Västerås Science Park till nästa generation av innovationsmiljö, där företag och innovationer får en stark koppling till den forskning och kompetens som finns i Västmanland.
- I vår region finns flera internationellt ledande företag med unik forskning. Min ambition är att Västerås Science Park blir ledande i att stötta företag i tillväxt, där innovationer kopplade till forskning och kompetens i Västmanland är kärnan, säger John-Edvard Stenstrand.
John-Edvard kommer närmast från ett medicintekniskt företag, där han under 10 år arbetat med att ta fram en patenterad produkt till marknaden. I och med det har han god förståelse för entreprenörens villkor och utmaningar inför att ta ett ”tekniksprång” inom nya marknader eller tekniker. John-Edvard var dessförinnan 6 år på Science Park Jönköping och därefter på Mälardalens högskolas inkubator, Idélab. John-Edvards bakgrund är central i rollen som vd för Västerås Science Park.