Tekniklösning från Västeråsbolag på jättearena i Finland

25 maj 10:52
VLT skriver: Wopifys AI-lösning, som fått en hel del uppmärksamhet hos svenska investerare, har presenterats på en av Europas största teknikfestivaler – SHIFT i Finland. ”Vi tycker det är viktigt att vi sätter Västerås på världskartan än en gång, även på tech-scenen”, säger vd:n Fahrim Shirinzade.
Guldstänksnominerade Västeråsbolaget Wopify har med sin unika AI-lösning nått stora framgångar. Svenska investerare har under året visat intresse för tekniken, som snabbt och pricksäkert läser av, filtrerar och rankar ansökningar via sin jobbmatchnings-app.
I veckan var Wopify inbjudet till Åbo, Finland, för att visa den digitala lösningen på en av Europas största teknikfestivaler.
– Att vi blev inbjudna att pitcha till detta event var stort för oss. Det signalerar att vi sätter ett viktigt avtryck i tech-världen. Det var väldigt givande och roligt att åka på denna resa tillsammans med Västerås Science Park som alltid stöttar oss och ger oss förutsättningar att växa. Vi tycker det är viktigt att vi sätter Västerås på världskartan än en gång, även på tech-scenen”, säger Fahrim Shirinzade i ett pressmeddelande.
Wopify har, menar han, på kort tid blivit ett populärt komplement till rekryteringsbranschen såväl som för enskilda företag som tampas mot klockan och om kompetensen.
– I tider av högkonjunktur och brist på kompetens på arbetsmarknaden, kräver marknaden lösningar som effektiviserar resultatet och som sparar tid. Vi ser verkligen fram emot den närmsta framtiden med tillväxt och planer att gå utomlands med vår tjänst. Målet är vara Europas ledande job-tech-bolag år 2020, med fler nya funktioner, säger han.
Artikel i VLT 180524