UF-mässan 2018 i Västmanland – STÖRST NÅGONSIN!

2018-03-06
13:e mars 2018 på Aros Congress Center arrangeras Västmanlands största mässa någonsin för unga företagare, UF-mässan ”ENTREPRENÖRSKAP PÅ RIKTIGT 2018”. I år kommer rekordmånga UF-företag att ställa ut, hela 195 stycken!
UF-loggo
Ung Företagsamhet är en ideell utbildningsorganisation som ger ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Att driva UF-företag innebär att som gymnasieelev under ett läsår starta, driva och avveckla ett företag som en del av sin gymnasieutbildning. Varje region arrangerar en eller flera regionala mässor som knyts ihop av en stor nationell mässa i Stockholm 16-17:e maj 2018. I Västmanland arrangeras UF-mässan ”Entreprenörskap på riktigt 2018” den 13:e mars 13:00 – 19:00.
– ” Den stora nyheten för i år är att vi har flyttat mässan till Aros Congress Center och hoppas därigenom göra mässan än mer attraktiv och öka både genomströmning och försäljning. Vi kan redan nu konstatera att årets mässa slår rekord och är faktiskt inte bara den största UF-mässan någonsin utan även ”all time high” utställarrekord för Aros Congress Center! Totalt kommer hela 195 UF-företag att ställa ut och vi räknar med över 5 000 besökare under mässdagen”, säger Johan Eliases, regionchef för Ung Företagsamhet.
-"Vi på Aros Congress Center är mycket glada och laddade att få hälsa UF-mässan varmt välkommen till oss! Vi ser fram emot att träffa alla härliga, engagerade och ambitiösa UF-företagare och önskar dem stort lycka till”, hälsar Ann-Louise Magnusson, försäljning/marknad Aros Congress Center.
Det är populärt i Västmanland att driva UF-företag, hela 1 122 elever driver 341 UF-företag under läsåret 2017/2018. UF finns representerat på gymnasieskolor i hela vår region från Västra Mälardalen till Västerås och norra Västmanland.
– ”Hela Västmanland är representerat på mässan, vilket jag tycker är mycket viktigt. Vi har UF-företag från gymnasieskolor i Arboga, Köping, Fagersta, Sala, Hallstahammar (Strömsholm) och Västerås. Det kommer att bli en härlig dynamik med hundratals unga entreprenörer som erbjuder nytänkande produkter och tjänster inom många olika områden”, berättar Johan Eliases.
Forskning visar att elever som driver UF-företag i gymnasiet oftare startar företag än andra, har lägre arbetslöshet, blir oftare chefer och tjänar mer pengar – Ung Företagsamhet gör skillnad både för individen och för samhället!
– ”Ungdomarna är vår framtid och det är viktigt att ni alla kommer till mässan och stöttar eleverna i sitt företagande. Det är självklart fri entré under hela mässdagen, kom och upplev energin samt kreativiteten hos Västmanlands mest företagsamma unga entreprenörer”, uppmanar Johan Eliases.
16-17:e maj är det nationell UF-mässa i Stockholm och genom att vinna tävlingar på mässan kan regionala UF-företag kvalificera sig till den nationella mässan.
– ”En annan spännande nyhet i år är att vi öppnar upp avslutningen & prisceremonin för allmänheten. Energin och glädjen kommer att vara på topp, missa inte möjligheten att uppleva det live. Avslutningen kommer att starta 19:15 i kongresshallen och biljetter hämtas ut i infodisken vid mässentrén. För de som inte har möjlighet att delta sänds även avslutningen live via Facebook. Förra året tog vi hem både guld och silver under SM och även i år är målsättningen för UF BÄSTMANLAND hög med flera medaljer i sikte, lovar mässgeneralen Alex Andersson, projektledare Ung Företagsamhet.
UF-mässan 2018
– Entreprenörskap på riktigt
Datum: 13 mars 2018
Mässan öppen: 13.00–19.00
Avslutning & prisceremoni: 19.15–21.00
Plats: Aros Congress Center
Fri entré!
För mer information kontakta:
Johan Eliases, regionchef,
Ung Företagsamhet i Västmanland

073-349 66 90