UF Västmanland slår rekord och når historisk milstolpe!

2017-10-23
Framgångssagan för UF Västmanland fortsätter och nu har föreningen inte ”bara” slagit rekord i antal elever som driver UF-företag utan även nått den historiska milstolpen 1 000 UF-elever!
Namnlos
Regionchef Johan Eliases (mitten) firar 1000 elever med medarbetarna Alex Andersson (tv) och Hannes Granberg (th).
Foto: Ung Företagsamhet.
– ”Jag hade stora förhoppningar att nuvarande läsår nå den magiska gränsen 1 000 UF-elever men att vi skulle nå dit redan i oktober är långt över alla förväntningar. Västmanland har historiskt haft få UF-elever och för bara några år sedan så var 1 000 elever en avlägsen utopi. Resan vi har gjort de senaste åren är verkligen en framgångssaga och jag är otroligt stolt över att nå denna milstolpe för Ung Företagsamhet i Västmanland. Jämfört med 16/17 ligger vi idag på en tillväxt på hela 64% vilket just nu innebär 397 fler elever”. - Johan Eliases, regionchef på Ung Företagsamhet i Västmanland.
– ”Att nå 1 000 UF-elever är ett kvitto på att vår arbetsmodell är framgångsrik men framförallt betyder det att fler elever än någonsin driver UF-företag i Västmanland och får bästa möjliga förutsättningar för ett framgångsrikt liv efter skolan. Studier visar att elever som driver UF-företag i skolan lättare får jobb, oftare blir chefer, startar fler företag och framförallt tjänar mer pengar längre fram i livet. Min vision är att alla elever i Västmanland ska få möjligheten att driva UF-företag, resan dit är lång men höga mål och hårt arbete ger alltid resultat”. - Johan Eliases.
”Styrelsen för Ung Företagsamhet i Västmanland är imponerad och gratulerar regionchefen till att ha nått det högt uppsatta målet med 1 000 registrerade gymnasieelever i länet. Att nyligen blivit ”Bäst i Sverige” och så snabbt följa upp med nya vinster visar hur viktigt det är med ett nära och stimulerande teamwork mellan styrelse och den operativa ledningen. Grattis och låt 1000-tårtan väl smaka”. - Lars Belin, styrelseordförande för UF Västmanland.
– ”Tillsammans är vi starka, tillsammans gör vi skillnad och det gäller även Ung Företagsamhet. Utan alla eldsjälar som engagerar sig hade vi aldrig nått dit vi är idag. Stort tack till alla kommuner, Region Västmanland och privata partners/finansiärer, utan er skulle vi inte kunna bedriva vår verksamhet. Stort tack även till vår styrelse, alla lärare, skolledare, myndighetspersoner och rådgivare – ni gör alla skillnad, på riktigt!”. - Johan Eliases.
Fakta Ung Företagsamhet
Ung Företagsamhet är en ideell utbildningsorganisation som ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Att driva UF-företag innebär att som gymnasieelev under ett läsår starta, driva och avveckla ett företag som en del av sin gymnasieutbildning. Utbildningen finns på gymnasieskolor i hela landet och går att läsa på alla gymnasieprogram. Sedan starten 1980 har över 380 000 elever drivit UF-företag.