1

Vinnare och nominerade i Guldstänk

16 mars 13:50
Västerås näringslivsgala, Guldstänk, ägde rum i torsdags kväll i ett fullsatt Konserthus. Vinnare i sex olika kategorier utsågs, och i kategorin Årets innovatör var vinnaren ett av Västerås Science Parks medlemsföretag.
2
Priset för Årets innovatör 2017 gick till Sally R. Juryns motivering löd:
Årets Innovatör har skapat en för samhället viktig lösning som kommer göra stor skillnad för individen. Med hög innovativ höjd, stor internationell marknadspotential och ett nytt sätt att tänka har bolaget kombinerat olika tekniker och skapat något unikt. Envishet, drivkraft och förmågan att tillvarata teamets styrkor har lagt grunden för att lyckas.
Sally R är ett Västeråsbaserat företag som ingår i Create Business Incubator och är därmed medlemmar i Västerås Science Park och ett av bolagen i projektet Växtzon.
Läs pressmeddelandet >>
De övriga nominerade i samma kategori var Ochno (även det ett av Västerås Science Parks medlemsföretag) och Byte Motion.
Årets företagare 2017 blev Mälardalens Frukt & Grönt med motiveringen:
Familjeföretaget Mälardalens Frukt & Grönt har sedan starten 1973 växt stadigt.Med högteknologiska investeringar, smart klimattänk, lokal anpassning och hög kundservice ligger de steget före i sin bransch och visar föredömligt hur rätt satsning boostar både verksamhet och miljö.
De övriga två nominerade var AQ Group och Archus Arkitekter (ett av Västerås Science Parks medlemsföretag).
I kategorin Årets marknadsförare 2017 kammade nykomlingen Steam Hotel hem priset. Juryns motivering lyder:
Med en produkt som är skapad för att platsa i ditt flöde på sociala medier har årets vinnare byggt upp en relevant och mycket effektiv marknadsföring för sina målgrupper. Kundupplevelsen börjar långt innan kunden använder produkten, och fortsätter långt efter. Årets vinnare är en ambassadör för god och nyskapande marknadsföring, där gränsen mellan produkt och kommunikation har suddats ut. Resultatet är en destination som får Västerås att skina, inte bara i Sverige utan även utanför landets gränser.
Övriga nominerade i kategorin var Kidsbrandstore och Vandringsbloggen.
Årets nystartare 2017 blev The House of Taste, med följande motivering från juryn:
Årets nystartare har utvecklats snabbt på en marknad med tuff konkurrens. Med en målinriktad tillväxtplan har de på kort tid ökat omsättningen och rekryterat nya medarbetare. Företaget har från start arbetat aktivt med att bygga sitt varumärke och fokuserar på vikten av nöjda kunder. Med ett hållbart synsätt och höga kvalitetskrav har årets vinnare tillfört ett mervärde i city och skapat ett hus fullt av smaker.
Ringup Västerås och Wopify (ett av Västerås Science Parks medlemsföretag) var nominerade i kategorin.
Priset som Årets exportföretag 2017 togs emot av Svenska Industriborstar i Västerås AB. Juryn motiverade utnämningen:
Årets exportföretag har redan från starten haft högt flygande planer för sin verksamhet. I över sextio år har de säkrat driften på flygplatser runt om i världen och möjliggjort för tusentals resenärer att komma fram i tid. År 2018 har de ensamrätt på leverans av sina unika kassettborstar till flera av Europas största flygplatser.
I kategorin var också Sumobox AB och Endless Brake Technology Europe AB nominerade.
Årets hållbarhetspris 2017 gick till ICA Nära Vallby, med motiveringen:
Vinnaren av Årets hållbarhetspris är ett strålande exempel på hur en hållbar affärsstrategi kan ge positiva effekter på både affären och samhället. Deras framgångsrika arbete och stora engagemang ger tydliga ringar på vattnet. De är ett föredöme i Västerås och i hela sin bransch genom det sätt som de hanterar några av samhällets just nu största utmaningar.
Övriga nominerade var Kenzan Tours och LT Konsult Fastighetsservice.
Stort grattis till er alla!
Läs artikeln om Sally R