pswgbbuz1mm2lbm1sqfm
13 jul

​Marine Energy Alliance samt BlueInvest i samarbete med Novige

Marine Energy Alliance (MEA) är ett europeiskt samarbetsprojekt för innovationer inom marin energiteknologi. Syftet med projektet är att ge ett antal bolag inom marinteknik möjlighet att skynda på kommersialiseringen.
Genom sitt deltagande i MEA kommer Novige AB få tillgång till världsledande expertis inom marin energiutveckling samt möjlighet att arbeta tätt tillsammans med ett gränsöverskridande team av marina experter. Samtidigt knyter den europeiska communityn BlueInvest till sig Novige.
- Dessa två samarbeten är vi naturligtvis mycket glada för, då det kommer öka vår kompetens inom affärsverksamheten, men också specifikt bidra med tekniska analyser. Konkurrensen angående stöd för projekt från dessa aktörer är mycket hård och vi är därför oerhört stolta över att bli utvalda. När vi nu både får utmärkelser samt blir utvalda till dessa program, är det en bekräftelse på att fler och fler mycket tunga aktörer börjar se såväl potentialen samt skalbarheten i vår produkt. Det betyder mycket för oss att BlueInvest ser potentialen inom marin teknik generellt och NoviOcean specifikt, säger Jan Skjoldhammer, ägare och grundare av Novige.
Tidigare den här sommaren belönades Jan Skjoldhammer med det prestigefulla priset Mission Innovation Champion för Sverige, den första inom marin energi. Novige AB har nyligen fått utmärkelsen ”Seal of Excellence” från European Commission med bedömningen ”A high quality project”. Jan Skjoldhammer är även nominerad till ”Årets Uppfinnare” av Guldstänk, samt till 33-listan/Ny Teknik.
#inlineditbutton